wat te doen bij een muffe geur na lekkage

Als je last hebt van een lekkage of last hebt gehad van een lekkage is dat natuurlijk geen prettige zaak. Los van alle schade die het heeft veroorzaakt natuurlijk. Mensen kunnen zo in een vervelende situatie belanden waardoor er een muffe geur na de lekkage ontstaat. Dit wordt veroorzaakt door vocht. Het is natuurlijk belangrijk om hier zo snel mogelijk weer vanaf te komen. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat de muffe geur na lekkage verdwijnt.

muffe geur na lekkage

Ventilatie

Nadat het leed geleden is en er vocht schade is opgetreden, is het belangrijk om je huis zo snel mogelijk en zo lang mogelijk te ventileren. Neem hierbij ook geen halve maatregelen. Zet zoveel mogelijk ramen en deuren tegelijkertijd open en laat je huis flink door waaien. Hierdoor bereik je twee doelen tegelijk. De meeste geur verdwijnt via de ventilatie in de wind die dit veroorzaakt. Maar ook aan de andere kant zocht de luchtstroom ervoor dat het resterende gedeelte vocht wat de muffe geur Veroorzaakt, zal opdrogen. Dat opdrogen is het belangrijkste. Mocht dit niet afdoende werken dan is er een andere methode mogelijk om van de geur af te komen.

Een vochtvreter

In vochtvreter kan overal worden gekocht, bijvoorbeeld een bouwmarkt. In vochtvreter bevatten stoffen die alles absorberen wat ook maar enigszins vochtig is. Zet de vochtvreter op de plek des onheils en laat hem op zijn gemak zijn werk doen.

Wanneer alles droog is is het een goed idee om de hele ruimte waar het vocht zich voor heeft gedaan een keer goed te dweilen met alles reiniger. Blijf ook in de komende dagen tot weken dagelijks ventileren. Dit soort gezeur is moeilijk weg te krijgen en zal zijn tijd nodig hebben om te verdwijnen. Maar wat moet je nu doen als je er achter komt dat je naar deze stappen nog steeds last hebt van een muffe geur in huis? En zo’n geval is het een goed idee om een professional in te schakelen. Deze professionals hebben de juiste Apparatuur en materialen om alle oorzaken weg te nemen die ervoor zorgen dat je huis muf ruikt.

You May Also Like

More From Author