Kies een bouwkundig rapport

Door een bouwkundig rapport op te laten stellen krijg je meer informatie over de bouwtechnische staat van de woning die je wellicht wil kopen. Je vindt hierin veel informatie over de kosten, conditie en gebreken als het gaat over bouwkundige onderdelen van de woning. Daarbij kun je denken aan balkconstructies, kozijnen, isolatie, vocht, CV, gevels, funderingen e.d. Je hebt misschien een flink bedrag over voor de woning, maar als je weet wat er allemaal aan gedaan moet worden, of welke kosten je op korte termijn nog kan verwachten, dan kan dat zomaar veranderen. 

Je kunt dan even stilstaan bij wat je financieel kunt en misschien ook wel onderhandelen over de prijs. Het is voor jou een goede keuze om er werk van te maken, je hebt hierdoor een betere positie, want je kunt alles aantonen. Iedereen die een woning wil kopen, zou hier gebruik van mogen maken. Je wil namelijk niet te veel betalen voor een woning en wel zeker weten dat er geen verborgen gebreken zijn. 

Voordelen bouwkundig rapport

Het is van belang hoe de staat is van de woning, als je dat namelijk weet kun je daar rekening mee houden als je een bod uit gaat brengen. Een bouwkundig rapport gaat je hoe dan ook helpen en dan kun je bekijken of je een woning alsnog wil. De woning kan er aan de buitenkant mooi uitzien, maar wil jij de woning ook nog als er veel onderhoud uitgevoerd moet worden? Misschien moet je alles binnen twee jaar opnieuw isoleren, nieuwe kozijnen erin en een nieuwe CV? Bereken wat je dat gaat kosten en let er goed op of dat ook haalbaar is voor je. Het is verstandig om hier op je gemak naar te kijken, zodat je een bewuste en verantwoorde keuze kunt maken of je de woning gaat kopen of niet.  

You May Also Like

More From Author