De keuzes die je moet maken bij het kopen van een douchecabine

Het geldt voor eigenlijk alle producten voor de badkamer en voor ons huis, maar met de jaren is het aanbod en het aantal aanbieders steeds verder gegroeid. Had je vroeger nog niet zoveel te kiezen en te willen, daar heb je tegenwoordig juist heel veel te kiezen en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ook als je een douchecabine wilt kopen, is dat het geval. Bedenk dus eerst goed wat je precies wilt, meet de ruimte en houd bij de keuze voor een douchecabine ook rekening met jouw douche gewoontes. 

Een compleet afgesloten ruimte in de badkamer

Met een douchecabine realiseer je als het ware een volledig afgesloten douche in de badkamer. Voordeel is dat wanneer jij onder de douche gaat, de rest van de badkamer droog blijft. Je kunt kiezen voor een douchecabine met een bak, je kunt ook kiezen voor een douchecabine direct op de grond van de badkamer. 

Douchecabine kan je ongekend veel luxe bieden

Behalve dat de rest van de badkamer droog blijft, geeft een cabine ook een stijlvolle uitstraling aan de badkamer en kun je tegenwoordig kiezen voor de zeer luxe-uitvoeringen met talloze extra’s. Douchecabines met verlichting, met een radio, ventilator en jets zijn al lang niet vreemd meer. Zeker mensen die een grote badkamer hebben, maken er steeds vaker een wellnessruimte van. In een dergelijke badkamer past een douchecabine met extra’s natuurlijk uitstekend. 

Kies je voor een schuifdeur of heb je de ruimte voor een openslaande deur?

Kies je voor openslaande deuren bij jouw douchecabine of liever voor een schuifdeur. Ook deze keuze wordt weer beïnvloed door de ruimte. In een kleine badkamer ben je vaak beter af met een schuifdeur. Ook wat betreft de kranen in de cabine heb je te kiezen. De gewone mengkraan gaat jaren mee en het enige nadeel is dat er sprake kan zijn van temperatuurschommelingen. Pak je de zaken eten goed aan, dan verdient een thermostaatkraan de voorkeur. Je bespaart zo bovendien water, want je hoeft zo immers niet te zoeken naar de juiste stand met de juiste temperatuur zoals dat met de mengkraan wel het geval is. 

Douche je altijd alleen of juist vaak samen?

Voor de douchecabine is een afmeting van 90 bij 90 centimeter de standaard. De compacte uitvoeringen zijn 80 bij 80 centimeter en je hebt uiteraard ook grotere uitvoeringen. Met name de grootte van de badkamer is bepalend bij de keuze die je maakt voor het soort cabine. Vergeet echter niet om ook jouw douche gewoontes mee te nemen. Sta je altijd alleen of douche je vaker samen? Wil je ook meteen wat douchespullen opbergen in de cabine en wil je de ruimte voor een douchezitje? Het zijn allemaal zaken die meespelen bij de keuze die je maakt voor een cabine. In alle gevallen biedt een cabine altijd iets extra’s, geeft het een badkamer meteen meer uitstraling en is het praktisch omdat de badkamer door de cabine grotendeels droog blijft.

Ben je overtuigd? Bestel dan snel via www.douche-concurrent.nl

You May Also Like

More From Author