Oogverbluffend venster naar de hemel

logo-small1Vandaag wil ik graag met jullie mijn bevindingen delen over lichtstraten. Het valt mij op dat ik deze steeds vaker tegenkom. Ik vind dit zelf altijd mooi om te zien. Het geeft de ruimte veel meer licht. Ook maakt het de kamer een stuk ruimer. Ik ben de afgelopen tijd veel verschillende soorten lichtstraten tegen gekomen. Ik zelf vind een lichtstraat mooi die vier of vijf ramen naast elkaar heeft. Zo kun je mooi naar de hemel kijken en dromen. Natuurlijk kan ik dit zelf niet, omdat ik veel moet tillen en verschuiven. Maar kan me voorstellen dit de bewoners dat wel doen.

velux-LD-Struik-300x199

Ik zag laatst een zo unieke lichtstraat dat ik het niet kon laten om te vragen welk bedrijf zij hier voor gebruikt hadden. Hierboven staat er een foto van. Mij werd verteld dat het bedrijf die verantwoordelijk was voor dit oogverbluffende venster naar de hemel Lichtstraat Brabant heet. Door hun jarenlange ervaring hadden hun dit meesterstuk er zo ingebouwd. Ik was zo benieuwd dat ik zelf contact met hun heb opgenomen om te vragen hoe zij dit deden.

8 stappenplan voor een hemels effect

los-van-gebouw-2-DSN-300x193Zo werd mij verteld dat dit bedrijf altijd deze acht stappen aanhouden met de klant. Ongeacht het materiaal of formaat van de lichtstraat. Als eerst wordt er besproken of er een zadeldak of een lessenaarsdak is. Vervolgens adviseren zij om de afmeting zo groot mogelijk te bouwen, dit zorgt voor een  prijsverlaging in energie verbruik. Oftewel duurzaam bouwen. Daarna de ligging. Wordt er gekozen voor een zonzijde of noordzijde. Stap vier is dat de buitenzijde altijd van aluminium is. Wordt de binnenkant wit afgelakt grenen hout of wit afwerklaag met polyurethane. Stap vijf is of je de lessenaarsdak los van de gevel wil. Daarna of de binnenzijde met stukwerk of met hout afgewerkt gaat worden. Als een-na-laatste krijg je een uitgebreide prijsopgave en als laatste krijg je nogmaals een direct advies over dit alles samen.

Ik hoop door het lezen van dit blog dat ik jullie een hoop werk uit handen neem bij de keuze over een lichtstraat. Ik heb zelf veel research voor jullie gedaan, dus doe je voordeel ermee.

More From Author