De vruchten aan de boom

Er zijn verschillende soorten fruitbomen die verschillende fruit produceren. Sommige vruchten hebben zelfs meerdere variaties, zoals vijgen. De ene vijgenboom kan donker gekleurde vijgen produceren, terwijl de andere geel gekleurde vijgen kan produceren. Sommige variaties zijn moeilijker op te merken, zoals appels die vooral in de smaak zitten in plaats van in kleur. Maar uiteindelijk is het belangrijkste doel van een boom die fruit produceert, zijn zaden te verspreiden. Voor dit proces is hulp van mens en dier nodig, maar in ruil daarvoor bieden ze voedingsstoffen die in het fruit te vinden zijn. Dit is nu een sterke relatie waar veel dieren en mensen op vertrouwen voor een voedselbron.

Verschillende toepassingen

Fruit kan zeer veelzijdig zijn en kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt worden. Vijgen van de vijgenboom kunnen vers gegeten worden, maar ook gedroogd of ingeblikt worden en bewaard voor latere consumptie. Veel fruit kan ook gebruikt worden in dessert recepten of verwerkt worden tot vruchtensappen of kruiden. Er zijn ook non-food toepassingen voor fruit, zoals het gebruik van de was van bayberries voor kaarsen of het gebruik van specifiek fruit om natuurlijke kleurstoffen te maken. Sommige culturele toepassingen voor fruit zijn te zien tijdens de Halloween periode wanneer pompoenen worden gesneden in lantaarns die bekend staan ​​​​als jack-o-lanterns.

Soorten fruit

Fruit kan ingedeeld worden in drie hoofdgroepen. De eerste groep zijn eenvoudige vruchten die rijpen uit een enkele stamper bloembestuiving. Ze kunnen worden opgesplitst in kleinere categorieën die bekend staan ​​als droog eenvoudig fruit zoals aardbeien, vlezige eenvoudige vruchten zoals appels en bessen zoals bananen. De tweede groep is meerdere vruchten die zijn gemaakt van een cluster van bloemen zoals vijgen en ananas. De laatste groep zijn geaggregeerde vruchten die zich vormen uit één bloem maar met meerdere stampers. Frambozen en bramen vallen in deze groep. Deze groepen worden meestal gebruikt door botanici.

You May Also Like

More From Author