De voordelen van Therdex PVC vloeren

Er zijn natuurlijk eindeloos veel merken en bedrijven die vloeren produceren. We hebben immers allemaal vloeren nodig, of het nu voor in huis is of voor in een kantoorruimte. De laatste jaren is met name Therdex PVC zeer populair. Therdex is een merk dat net als velen gespecialiseerd is in PVC. Wat dit merk uniek maakt, is dat ze vooral heel goed zijn in het maken van vloeren met een houtlook.

therdex PVC

Wat is een houtlook?

Met de term ‘houtlook’ bedoelen we vloeren die eruit zien alsof ze van hout gemaakt zijn, maar dit niet echt zijn. Daarvoor wordt in het geval van Therdex dus PVC gebruikt. Dat is een materiaal dat zich goed leent voor dit soort toepassingen. Er zijn ook andere materialen die je op hout kunt laten lijken maar er zijn er maar weinig die zo efficiënt zijn als PVC.

Wat is PVC? 

PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride, systematische naam polychlooretheen. Het is een veel toegepaste soort thermoplast die ontstaat na het proces van polymerisatie van het monomeer vinylchloride. dit klinkt ontzettend ingewikkeld maar het valt reuze mee. Om een lang verhaal kort te maken: PVC is een materiaalsoort die stevig en betaalbaar is. Bovendien biedt het materiaal ontzettend veel mogelijkheden. Daardoor wordt het op allerlei manieren gebruikt als vervanger van hout en beton.

Een betonlook

Wanneer de houtlook jou niet trekt, dan zijn er namelijk ook nog PVC vloeren met een betonlook. Want ja, ook dat materiaal kunnen we tegenwoordig imiteren met andere materialen. Beton is natuurlijk niet echt een natuurlijk materiaal zoals hout. Toch is het ook een materiaal dat op een vloer om veel onderhoud vraagt. Het is daarom prettig om te kiezen voor een betonlook. Dat scheelt je ook aanzienlijk in de kosten. Beton is namelijk niet goedkoop.

You May Also Like

More From Author