Waarom gelijksluitende cilinders?

Wil je cilindersloten voor meerdere deuren aanschaffen? Dan kan je het beste kiezen voor gelijksluitende cilinders. Hiermee bedien je al jouw deuren met één en dezelfde sleutel. Wij vertellen jou meer.

Wat zijn gelijksluitende cilinders?

Gelijksluitende cilinders zijn cilindersloten die je met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Hiervoor dien je wel meerdere cilinders van één merk aan te schaffen. Hierdoor heb je geen last van een zware sleutelbos, zit je niet uren te zoeken naar de juiste sleutel en is de kans kleiner dat je jouw sleutel kwijtraakt. Stel je raakt hem toch kwijt, dan hoef je maar één sleutel bij te laten maken. Zo voorkom je dus veel irritatie.

Verder bieden deze cilinders een zware beveiliging, zeker de SKG*** gekeurde cilindersloten. Hiermee beveilig je jouw woning zelfs tegen kerntrekken, een veel voorkomende inbraakmethode in Nederland. Dit komt veel voor, omdat het eenvoudig uit te voeren is en er weinig woningen tegen beveiligd zijn. Ook de SKG** cilinders van M&C zijn hiertegen beveiligd. Verder zijn er cilinders met een hardstalen brug, die bovendien ook nog eens onmogelijk zijn om te breken.

Wil je zeker weten dat er niemand binnenkomt, dan kan je ook kerntrekbeveiliging erbij aanschaffen. Hierdoor schrik je inbrekers af en zullen ze geen inbraakpoging doen. Zo doe je langer met jouw gelijksluitende cilinders. Bovendien zal je ze minimaal één keer per jaar met slotspray in moeten spuiten, zodat je zeker weet dat je er lang mee doet. Een cilinderslot kost namelijk niet niks en daarom is het belangrijk om dit bij te houden.De 2e afbeelding moet

Het gemak ervan

Gelijksluitende cilinders bieden dus het gemak dat ze met één en dezelfde sleutel te bedienen zijn. Zo kan je jouw schuurdeur, kastdeur, kluisdeur, voor- en achterdeur, poort of hek, deur van jouw bedrijfspand/woning of de kajuit van jouw boot met één en dezelfde sleutel bedienen. Daarnaast kan je zelf kiezen welke cilinders je aanschaft. Zo kan je dus ook een knopcilinder, halve cilinder en dubbele cilinder combineren, terwijl deze alsnog gelijksluitend zijn.

Gelijksluitende cilinders

Een knopcilinder biedt bovendien nog meer gemak. Hierdoor kan je jouw deur van binnenuit met een knop bedienen en hoef je niet helemaal naar de juiste sleutel te zoeken. Ideaal voor als er iemand aan de deur staat en je even open moet doen, denk aan een pakketbezorger of visite. Ook kan je voor gemak kiezen als je voor een cilinderslot met keersleutel kiest. Een keersleutel biedt namelijk het voordeel dat hij op twee manieren in het slot past en hij jouw kleding niet beschadigd als je bijvoorbeeld de sleutels in je broekzak stopt. Zo krijg je jouw sleutels ook altijd in het donker gemakkelijk in het cilinderslot.

Als laatste biedt een gelijksluitende cilinder met certificaat ook vele voordelen. Hiermee kan je namelijk alleen de sleutels en cilinders bij laten maken bij een geautoriseerde dealer en op vertoon van het veiligheidspasje. Zo kan je met een gerust en veilig gevoel jouw sleutels uitlenen als je op vakantie of een dag weggaat. Wel moet je goed opletten of er bij de cilinders wel een certificaat zit, want niet bij elk cilinderslot zit dit.

Welke moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende cilindersloten waar je uit kan kiezen. Als eerste is het belangrijk om de juiste maat cilinder te kiezen. Meet hiervoor het oude cilinderslot op. Dit doe je door de lengte vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts te meten. Vervolgens kies je de soort cilinders. Bij gelijksluitende cilinders is het wel van belang om voor één merk en type te kiezen. Zo kan je kiezen uit een halve cilinder, dubbele cilinder of knopcilinder. Heb je een deur met glas of een brievenbus en wil je een knopcilinder, kies dan voor een cilinder met anti-manipulatieknop oftewel een draaiknop met knopjes erop. 

De dubbele cilinder is de standaard cilinder met aan beide kanten een sleutelgat. De halve cilinder heeft aan één kant een sleutelgat. Die is dus ideaal als bijzetslot, voor kastdeuren of opbergruimtes. Je kan dus helemaal zelf kiezen welke je neemt. Maar welk cilinderslot is nu het beste? Wij, als gespecialiseerde slotenmaker, raden de M&C Condor, M&C Matrix en Iseo F6 Extra S met een SKG3 keurmerk aan. De Iseo heeft echter geen certificaat, de andere cilinders wel. Bovendien zijn de M&C cilinders voorzien van een hardstalen brug, waardoor het bijna onmogelijk is om deze te breken.

Nu je weet wat de beste cilindersloten zijn en waarom je voor gelijksluitende cilinders moet kiezen, kan je zelf aan de slag gaan. Neem eens een kijkje bij diverse cilindersloten en kies voor de beste gelijksluitende cilinders.

You May Also Like

More From Author