Waar wordt een palenrammer voor gebruikt?

Er zijn verschillende redenen voor een palenrammer kopen. Een palenrammer is een gereedschap dat wordt gebruikt om hekpalen en soortgelijke items in land oppervlakken te drijven. Het bestaat uit een zware stalen buis die aan één uiteinde gesloten is en aan de zijkanten gelaste handgrepen heeft. Het wordt normaal gesproken door één persoon gebruikt, maar voor grotere versies zijn er mogelijk twee nodig. Iedereen die wel eens een voorhamer heeft gebruikt om tientallen stalen palen in te slaan, zal de echte waarde van een palenrammer herkennen – het is sneller, gemakkelijker en een stuk veiliger om palen en palen te plaatsen.

Voordelen palenrammer

Het grootste voordeel van een palenrammer kopen is de eenvoud. Er zijn geen bewegende delen, niets dat onderhoud of brandstof nodig heeft – het is gewoon een stevig stuk staal. Je tilt hem op, je rijdt hem naar beneden op een paal en de paal dringt langzaam de grond in. Deze eenvoud betekent dat handmatige palenrammers perfect zijn om achter in een wagen te gooien en rond te slepen waar en wanneer u er een nodig heeft. Afgezien van een beetje roest op de lange termijn, zullen ze niet lijden onder een buitenleven. Handmatige post-drivers zijn ook licht van gewicht in vergelijking met drivers op benzine en omdat ze eenvoudig zijn, zijn ze ook minder duur.

Nadelen palenrammer

Ondanks de vele voordelen van palenrammers kopen, zijn er ook een aantal nadelen. Handmatige palenrammers kunnen namelijk vermoeiend zijn om voor langere tijd te gebruiken, omdat u de palenrammer vijf, acht of tien keer per paal (misschien meer) moet optillen en neerdrukken, afhankelijk van de grootte van de paal en de toestand van de grond. Wanneer dit af en toe gedaan wordt is dit geen probleem, maar als je er tientallen installeert voor een hekwerk project, bestaat het risico dat je uiteindelijk je lichaam overbelast, wat vervelende gezondheidsklachten als gevolg kan hebben.

You May Also Like

More From Author