Verhuizen naar het buitenland 

Ga jij verhuizen naar het buitenland, of overweeg je de stap te zetten? Lees dan verder en kom erachter hoe het in zijn werk gaat. 

Hoe pak je het aan? 

Verhuizen naar het buitenland doe je niet zomaar. Er komt namelijk heel veel bij kijken. Maar omdat het zo’n intensieve en lange procedure is wil je natuurlijk wel dat het goed gedaan wordt. 

Er zijn een aantal dingen die moeten gebeuren voordat je jouw spullen kunt pakken en het land kunt verlaten. 

  • Verhuizing aangeven bij de gemeente. Het aangeven en uitschrijven bij de gemeente moet minimaal 5 dagen voor de verhuizing gebeuren en is verplicht wanneer je jouw postadres wil veranderen. Verhuis je binnen het land? Dan wordt dit automatisch gedaan. Verhuis je naar een ander land? Dan zul je zelf even aan de slag moeten. 
  • Belasting in het buitenland regelen. Pas wanneer je langer dan een jaar naar een ander land verhuist hoef je hier geen belasting meer te betalen, maar ook in het buitenland zul je het een of andere moeten regelen op het gebied van belasting. Lees je daarom goed in over hoe dat zit in het land waar jij naartoe verhuist!
  • Wat is de zorgverzekering in het buitenland? Ook in een ander land is er een kans dat je ziek wordt of andere medische hulp nodig hebt. In dat geval is een zorgverzekering erg handig. Ook hierbij is het handig om onderzoek te doen naar de regels die het land in kwestie naar handelt. 
Verhuisbedrijf

De kosten bij een internationale verhuizing 

Hoeveel een internationale verhuizing gaat kosten is volledig afhankelijk van het land waar je naartoe verhuist. Als je naar Duitsland wil verhuizen hoef je namelijk een veel kortere afstand af te leggen dan wanneer je naar Spanje of zelfs Canada of Amerika verhuist. Binnen Europa is het sowieso goedkoper omdat je inboedel nog met een vrachtwagen vervoerd kan worden. De prijs is dan meestal tussen de € 1.700,- en € 5.000,-. Het is uiteraard ook afhankelijk van het verhuisbedrijf.

Kosten overzicht per land 

Land Prijs (gemiddeld) 
Duitsland€ 3.000,- tot € 3.250,-
Frankrijk € 4.250,- en € 4.500,-
Spanje€ 4.750,- en € 5.000,-
Zuid-Afrika€ 6.000,- en € 6.500,-
Canada€ 7.000,- tot € 7.500,-
De VS€ 7.750,- en € 8.500,-

You May Also Like

More From Author