Studenten verhuisservice Vs. gewone verhuisservice: wat is beter?

Je hebt er vast weleens van gehoord; een studenten verhuisservice. Maar gaat dat wel goed? En kunnen zij wel net goed werk leveren als ervaren verhuizers? In dit artikel leggen we uit wat studentverhuizers zijn en of een studenten verhuisservice wel net zo goed is als een gewone verhuisservice. 

Wie zijn studentverhuizers?

Makkelijk gezegd zijn studentverhuizers, studenten met een bijbaan als verhuizer. Dat klinkt een beetje spannend maar dat is het eigenlijk niet. Student verhuizers krijgen namelijk intern een opleiding en mogen geen taken uitvoeren waar zij niet toe in staat zijn. 

Het fijne van studentverhuizers is dat zij erg flexibel inzetbaar zijn en sterk zijn. Daardoor zijn studentverhuizers perfect om in te zetten tijdens zware sjouwklussen en het inladen van een verhuiswagen. Ze zijn namelijk niet zo duur als ‘gewone’ verhuizers maar leveren op dat gebied even goed werk. Goedkoop verhuizen? Dat kan met studentverhuizers.

Hoe werkt een studenten verhuisservice?

Zoals eerdergenoemd krijgen alle studentverhuizers voordat ze taken mogen uitvoeren, intern een opleiding. Ook voor het sjouwen van zware dozen krijgen zij een training zodat ze op de juiste manier tillen. Daarnaast is een studenten verhuisservice een flexibel verhuisbedrijf waarbij je losse diensten kunt afnemen zoals dus alleen sjouwwerk, maar ook gehele verhuizingen.

Gemende verhuisteams

Bij een studenten verhuisservice werken ondanks de naam niet alleen student verhuizers. Er worden verhuisteams samengesteld waarin zowel studentverhuizers als ervaren verhuizers zitten. Op die manier kunnen de studentverhuizers veel leren en is er altijd iemand aanwezig die kan helpen als er onduidelijkheden zijn. Daarnaast dragen de vaste teams bij aan een goede samenwerking waarin iedereen een duidelijke rol heeft. Op die manier kun je zonder zorgen je hele verhuizing bij een student verhuisservice neerleggen. 

Flexibel verhuisbedrijf

Een ander voordeel van een flexibel verhuisbedrijf is dat je services los kunt afnemen. Dat zorgt ervoor dat goedkoop verhuizen mogelijk is. Wanneer jij bijvoorbeeld zelf genoeg mankracht hebt verzameld om alle spullen naar je nieuwe woning te brengen, neem je bij een flexibel verhuisbedrijf alleen een verhuiswagen af. Of wanneer je zelf ook al een bus hebt die groot genoeg is, kun je er verhuisdozen huren die je na afloop weer terugbrengt zodat jij ze niet hoeft op te bergen. 

Gewone verhuisservice

Het enige verschil is dus eigenlijk dat je bij een gewone verhuisservice vaak de gehele verhuizing uit handen geeft en dat er uitsluitend verhuizers werken met een opleiding en ervaring. Het is dus maar net waar je behoefte aan hebt. Bij een studenten verhuisservice heb je meer keuze om je een verhuizing op maat te nemen, en je betaalt minder omdat de studenten jong zijn en alleen een interne opleiding hebben gevolgd. 

Goede klik

Wij adviseren om eens contact op te nemen met een verhuisbedrijf voordat je het inhuurt. Het gaat erom dat je het gevoel hebt dat de verhuizing tot een goed einde gebracht wordt. Of dat door een studenten verhuisservice gebeurt of door een gewone verhuisservice, is volledig aan jou. Wanneer je contact opneemt merk je vaak snel genoeg of het bedrijf je aanspreekt. 

You May Also Like

More From Author