De voordelen van een houten tafel in huis

Tafels zijn onmisbaar in ieder huishouden. Daarom is het belangrijk om een tafel uit te kiezen van goede kwaliteit. Wanneer we over kwaliteit praten, komen we al snel terecht bij onze eigen moeder natuur: hout. Buiten het feit dat houten tafels allerlei voordelen hebben, is het ook nog eens de trend op de dag van vandaag! En waarom?

houten tafels op maat

Duurzaamheid

Houten tafels staan bekend om hun sterkte en duurzaamheid. Een kwaliteitstafel gemaakt van hardhout kan een gezin generaties lang dienen als er goed voor wordt gezorgd, mits men goed omgaat met ongelukjes zoals morsen, krassen en schrammen. Je mag best zeggen dat een houten tafel van goede kwaliteit een ware investering is in de toekomst van je gezin.

Aanpasbaar

Een minder bekend voordeel van het kopen van houten meubels, is dat je meer dan één leven uit jouw stuk kunt halen. Helemaal als we praten over massief houten stukken. Ze zijn zo robuust en duurzaam dat je ze kunt schuren, overspuiten en zelfs schilderen om het een geheel nieuwe look te geven.

Je kunt ook houten tafels op maat laten maken. Dit is ook een voordeel waar weinig mensen weet van hebben. Het bijkomende voordeel is dat je hierdoor voor iedere gewenste ruimte houten tafels op maat kunt laten maken.

Onderhoudsvriendelijk

Houten tafels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Maak het tafelblad eenvoudig schoon met een microvezeldoek, water en afwasmiddel. Droog het vervolgens af met een tweede doek om te voorkomen dat overtollig water in het hout sijpelt. Wax de tafel twee keer per jaar om de afwerking te beschermen; hierdoor wordt de levensduur van de tafel verlengd en kun je er jarenlang van genieten!

Waar voor je geld

Hoewel massief houten eettafels aanzienlijke initiële kosten hebben, is het toch goedkoper om nu een duurder stuk te kopen dan door de jaren heen meerdere goedkopere tafels. Kwaliteitshout is één van de meest waardevolle materialen ter wereld als het gaat om de productie van meubels. Dit komt omdat elk geproduceerd massief houten meubel anders is vanwege het unieke nerfpatroon. Dit betekent dat je een uniek stuk ontvangt wanneer je een massief houten tafel koopt!

You May Also Like

More From Author